A verseny lezárult!

Energiatudatossági csapatverseny 10., 11. és 12. évfolyamos
középiskolai tanulók számára, több millió forint értékű nyereményekért!
Nyerj magadnak, tanárodnak, iskoládnak!

OPUS

TITÁNOK

TI VAGYTOK A JÖVŐ ENERGIÁJA!

4 fős csapatok jelentkezését várjuk!

A verseny a 2022/2023-as tanévben lezárult! Gratulálunk minden résztvevőnek!

Az OPUS Titász és az OPUS Tigáz többfordulós országos versenyének kiemelt célja a fiatalok energiatudatosságának növelése. A 3 diák és egy tanár részvételével induló csapatok három fordulón keresztül bizonyíthatják problémafelismerési és megoldási készségeiket, valamint kreativitásukat.

A diákok feladata, hogy azonosítsanak egy környezetvédelmi, fenntarthatósági problémát a környezetükben, majd azt újságcikk és kisfilm formájában is feldolgozzák. A megoldás során tudományos ismereteiket, kritikus gondolkodásukat és művészi érzéküket egyaránt kamatoztathatják, majd a döntőbe jutó csapatok a kiválasztott problémát egy 3D makettet és egy prezentációt is magában foglaló pályamunkában mutatják be.

A 2022/2023-as tanévben a három forduló összesített pontszáma alapján az első helyet és az azzal járó, összesen 1 300 000 Ft értékű nyereményt a „Harcimacák”, a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium Technikum és Kollégium iskola tanulói szerezték meg. A második helyezett a „L.É.N.A. #SWAG” Budapest 2. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium csapata lett, akik 900 000 Ft összdíjazásban részesültek, míg a bronzérmet „Mennydörgés” a miskolci Avasi Gimnázium iskola diákjai érdemelték ki, akik így 550 ezer Ft értékű nyereménnyel gazdagodtak.

Az OPUS TIGÁZ és az OPUS TITÁSZ az első három helyezett kiemelt díjazása mellett ajándékcsomaggal jutalmazta minden döntőbe jutó csapat diákjait és felkészítő tanárait.

Nézd meg a döntőről készült kisfilmünket:

A versenyről

Melyek az energetika és a fenntarthatóság fő kihívásai? Mekkora a föld erőforrás-felhasználása és hogyan alakulhat a jövő energiafogyasztása? Az energetika világa számtalan érdekességet rejt magában, amelyek nem csak a műszaki pályára készülők számára lehetnek izgalmasak. Sok-sok tudással felvértezett, élményekkel teli csapatversenyre hívunk Titeket, ahol kutató szemüvegetekre, és kreativitásotokra egyaránt szükség lesz!

Az OPUS TITÁNOK során valódi projektcsapatként vághattok bele a kalandba, ahol megmutathatjátok, hogy hogyan formálnátok a társadalom tudatosságát, erősítenétek a helyi közösségek erejét és megfogalmazhatjátok a Ti szemszögetekből a fenntarthatóság, energiahatékonyság jövőbeli irányait.

Feladat, hogy saját környezetetekben azonosítsatok egy energiahatékonysággal összefüggő problémát, amelyet alaposan körbejárva, különféle részfeladatokon keresztül kidolgozzátok javaslatotokat a megoldására, küldetésetekként.

A csapatverseny végén pedig értékes nyereményekkel gazdagodhattok. Tartsatok velünk, és legyetek Ti is OPUS TITÁNOK!
A versenyen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.


Fordulók

A verseny három fordulóból áll, egy őszi és két tavaszi megmérettetésből, az alábbiak szerint:

I. Forduló

Újságcikk készítése

(forduló kezdete: október)

A csapatverseny kezdetén szükséges megfogalmaznotok azt a fő problémát és küldetést az energiahatékonyság és fenntarthatóság világából, amellyel a fordulók során mindvégig foglalkozni szeretnétek. Erről pedig egy képzeletbeli újság hasábjaira megírt cikketekben szeretnénk többet megtudni.

II. Forduló

Reklámfilm

(forduló kezdete: január)

Tegyétek minél ismertebbé és népszerűsítsétek az általatok megfogalmazott probléma lehetséges megoldásait, egy reklámfilm segítségével!

III. Forduló

Szakmai napok – a Döntő

(március)

A csapatverseny legizgalmasabb része a Döntő, ahová prezentációval és egy valódi, kézzel fogható modell-munkával szükséges készülnötök a fordulók során végigvitt témátokhoz kapcsolódóan.

Díjazás

Milyen nyeremények várnak rátok?

Érdemes próbára tenni a tudásotokat, ugyanis több százezer forint értékben várnak rátok nyeremények!

1. helyezett csapat

600 000 Ft

értékű eMAG ajándékutalvány (Diákonként 200 000 Ft értékben).

200 000 Ft

értékű eMAG ajándékutalvány a Tanár számára.

500 000 Ft

Nevező iskola díjazása

2. helyezett csapat

450 000 Ft

értékű eMAG ajándékutalvány (Diákonként 150 000 Ft értékben).

150 000 Ft

értékű eMAG ajándékutalvány a Tanár számára.

300 000 Ft

Nevező iskola díjazása

3. helyezett csapat

300 000 Ft

értékű eMAG ajándékutalvány (Diákonként 100 000 Ft értékben).

100 000 Ft

értékű eMAG ajándékutalvány a Tanár számára.

150 000 Ft

Nevező iskola díjazása

A 4 - 8. helyen végzett csapatok diákjait és felkészítő tanáraikat kisebb értékű OPUS TIGÁZ és OPUS TITÁSZ egyedi termékes ajándékcsomaggal jutalmazzuk.

A jelentkezés ingyenes, a verseny és a szakmai napok során felmerülő költségeket (utazás, ellátás) az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. vállalatok fedezik.

Fontos tudnivalók

Opus titánok logo

Kapcsolat

info@opustitanok.hu

Szabályok

Játékszabályzat és adatkezelési tájékoztató


© 2021 OPUS TITÁNOK